Alguna vegada t’has preguntat si podries aprofitar l’energia solar no només per a la teva llar, sinó també per compartir-la amb els teus veïns? Això és possible gràcies a l’autoconsum col·lectiu. En aquest article, et mostrarem el que és, com funciona, i com et pots beneficiar d’aquesta opció sostenible i eficient. A més, et presentarem les opcions que tenim disponibles per ajudar-te a fer realitat una instal·lació solar a la teva comunitat de veïns.

Què és l’autoconsum col·lectiu? 🏢

L’autoconsum col·lectiu es refereix a la producció i consum d’energia solar per part d’un grup de persones que comparteixen una instal·lació de panells solars. Aquesta energia es distribueix entre els membres de la comunitat, permetent-los reduir les seves factures elèctriques i aconseguir una major independència energètica.

Com funciona l’autoconsum compartit? ⚡

Per implementar l’autoconsum compartit, es necessita una instal·lació de panells solars en una ubicació centralitzada, com ara el terrat d’un edifici d’apartaments. A continuació, es reparteix l’energia generada entre les diferents llars o unitats que formen part de la comunitat. Això es fa a través d’un sistema de mesurament i control que permet assignar l’energia produïda a cada membre segons les seves necessitats i consum.

✅ Quins avantatges ofereix? ✅

L’autoconsum col·lectiu presenta diversos avantatges en comparació amb l’autoconsum individual. Entre ells, destaquem:

  • Estalvi econòmic: Compartir una instal·lació solar permet repartir els costos de la inversió inicial i el manteniment entre tots els membres. Això fa que sigui més econòmic i accessible per a tothom.

  • Revalorització de l’edifici: Una instal·lació d’energia solar pot incrementar el valor de dels immobles de la comunitat en un 3-4%, amb un augment mitjà de 5.800€ per kWp instal·lat.

  • Impacte mediambiental: L’ús d’energia solar redueix la dependència de les fonts d’energia no renovables, contribuint a la lluita contra el canvi climàtic.

  • Flexibilitat: L’autoconsum col·lectiu pot adaptar-se a les necessitats específiques de cada comunitat, permetent un ús més eficient de l’energia.

Com puc implementar l’autoconsum col·lectiu a la meva comunitat de veïns?🤷‍♀️

Si estàs interessat en l’autoconsum col·lectiu per a la teva comunitat de veïns, aquí tens alguns passos a seguir:

  1. Informa’t i consensua: Parla amb els teus veïns sobre la possibilitat d’implementar l’autoconsum col·lectiu i els seus avantatges.
  2. Estudia les opcions: Investiga les diferents opcions de sistemes solars disponibles i escull la que millor s’adapti a les necessitats de la vostra comunitat.
  3. Sol·licita pressupostos: Contacta amb empreses especialitzades en autoconsum col·lectiu i demana pressupostos detallats de la instal·lació i el manteniment del sistema.
  4. Contracta una empresa: Un cop acordat el sistema i aprovats els pressupostos, contracta una empresa especialitzada per dur a terme la instal·lació.
  5. Realitza el seguiment: monitoritza el funcionament del sistema i el consum d’energia per assegurar-te que tots els membres de la comunitat es beneficien de manera equitativa.

 

Si estàs disposat a donar el pas cap a l’autoconsum col·lectiu, el nostre equip d’experts en energia solar està a la teva disposició per assessorar-te i ajudar-te a trobar la millor solució per a la teva comunitat de veïns. No esperis més, i aprofita aquesta oportunitat per estalviar en les teves factures elèctriques, reduir l’impacte mediambiental i gaudir d’una major independència energètica. Contacta’ns ara per obtenir més informació i començar el teu camí cap a l’autoconsum col·lectiu. 

 

Vols rebre les últimes notícies relacionades amb l'autoconsum col·lectiu?

Taula de continguts
Articles relacionats